Перейти до основного вмісту
Смак мови, культури й освіти: долучення до міжнародного кулінарно-освітнього експерименту Erasmus+

23-24 травня 2025 завідувачка кафедри сучасних іноземних мов та перекладу, доцентка Зоя КУДЕЛЬКО та доцентка кафедри Валентина БОГАТИРЕЦЬ взяли участь у англомовних тренінгах ERASMUS+ “Boosting Culinary Education and Training” (No.2023-1-LV01-KA220-VET-000161266) Ініціаторкою унікального освітянського експерименту була канд.пед.наук, доцентка Веронія МАРТИНЮК, науковий консультант міжнародного проєкту ERASMUS+

Родзинкою заходу стали інтерактивні CLIL-заняття з англійської мови, де мовне навчання інтегрувалося з професійною темою кулінарії. Зокрема, учасники занурилися в атмосферу творчої гастрономії через уроки:

23.05 – “Cooking is Fun: Learning Language Through Food” (Zoya Kudelko),

“Savour the Flavour: Culinary Creations & Sweet Temptations” (Valentyna Bohatyrets)

24.05 – “Cooking Challenges” (Zoya Kudelko),

“From Pan to Plate: Crafting Culinary & Dessert Masterpieces” (Valentyna Bohatyrets)

Учасниками тренінгів стали фахівці кулінарного та кондитерського мистецтва, які не лише опановували професійну англомовну термінологію, а й закріплювали її на практиці в гастролабораторії під час приготування десертів, випічки та авторських страв (баношу).

Проєкт став прикладом успішної англомовної міжрегіональної колаборації, що поєднала європейські освітні підходи, українське прагнення до єдності та ідеї фахового самовдосконалення. Такі ініціативи не лише підвищують престиж професійно-технічної освіти, а й сприяють креативності, генерації нових навчальних форматів і популяризації України як активного освітнього партнера Європи.

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності